Categorías
Actuacions

Estimbada 2022

Després de 2 anys sense poder organitzar la nostra trobada anual a causa de la pandèmia, ens moríem de ganes de tornar a fer vibrar els carrers de Cerdanyola acompanyats de les colles convidades a l’esdeveniment d’enguany.

Dissabte 7 de maig vam començar el dia muntant i portant tot el material necessari cap el Parc de Can Xarau, on al vespre sorgiria la màgia. Al migdia, tots els membres de Batúcamela vam fer un dinar de germanor mentre esperàvem l’arribada de la resta de colles participants.

Pels voltants de les 18h, va començar la cercavila a la cruïlla entre el carrer d’Anselm Clavé i el carrer de Sant Ramon, encapçalada pels Diables de les Corts, seguits per Abra-K Pum!, Timbalers del Camell, Rhythm’n Moyo, Tabalers de Castelldefels i que tancava Karabassà. Mentre els grups s’anaven apropant a la Plaça de l’Abat Oliba, el públic l’omplia per tal de veure i viure d’aprop el món de la percussió. Un cop van acabar els lluïments de les colles participants, la cercavila contiuava cap al Parc de Can Xarau, on esperava el gran sopar popular. Abans de sopar però, faltava el nostre lluïment final; un estàtic més que preparat especialment per un dia gran com va ser dissabte. Després d’això, tots els grups participants separats per instruments vam formar un gran cercle en el que, liderats per les directores de Batúcamela i Karabassà, els aproximadament 90 músics vam tocar un parell de temes a l’uníson; un moment extremadament emocionant.

Quan tothom havia acabat de sopar, van arrencar les gairebé 4h de música que proposaven els nostres punxadiscos preferits: Todo X la Party i PD MarXa. Tot de temassos que van fer que s’omplís la sorra del Parc de Can Xarau amb gent diversa i de totes les edats.

Totes les persones que formem Batúcamela, tot i acabar el dia sense forces, coincidim en el fet que va ser un dia brutal, ple d’emocions, de retrobaments, d’amor, d’amistat i amb molta, molta percussió. Com ens agradaria repetir-ho aviat, però… sembla que haurem d’esperar un any més! 🙁

Finalment, voldríem agrair a tots els grups participants (Diables de les Corts, Abra-K Pum!, Timbalers del Camell, Rhythm’n Moyo, Tabalers de Castelldefels, Karabassà i Diables de St. Pere Nord que, tot i que no van poder assistir-hi finalment, van aportar des del primer moment), a tots els comerços locals col·laboradors (El fil a l’agulla, Cal Pintxo, Tempo di Vino, Floristeria Casamitjana, Taps i Tapes, Gota freda, Llibreria Éfora, bar Coto Alto, Dakora, Liliput, Celler Can Costa, Cerdanyola Impressions, Melguizo, Grau Gent, Opticalia Florit, Esther Lamp, Jijonenca, forn de pa Savic, Aran i sabateries Femar), a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i els tècnics que van fer possible tot el que va ocórrer, als súper fotògrafs d’AFOCER (Tito Vera i Manel Navarro), als ex-integrants de Batúcamela que van crear l’Estimbada fa uns anys i que van venir a donar suport a la nova generació, als amics i familiars i a tot el públic de Cerdanyola que no va deixar caure la nit fins el final. Gràcies, gràcies i més gràcies.

Ens veiem de nou l’any vinent a l’Estimbada, però abans ens trobem als carrers!!!

Salut i ritme!!!

Por Batúcamela

Batúcamela - Batucada de Cerdanyola del Vallès

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *